Ons Bedrijf

Garagebedrijf Petrogas is een typisch familiebedrijf waar inmiddels de 4e generatie aan het roer staat. Ook al is het bedrijf door de jaren heen op diverse terreinen veranderd, de naam doet nog steeds eer aan het prille begin.

Garagebedrijf Petrogas is namelijk ooit begonnen als een marktkraam waar PETROleum voor GASlampen kon worden gekocht. Deze marktkraam werd bemand door de grondlegger van het bedrijf, Opa van Wassenberg.

De marktkraam zou uitgroeien tot een heuse stookoliehandel, waarbij de stookolie aan huis werd geleverd met een kleine tankwagen. Het laat zich raden dat deze handel in de koude wintermaanden goed liep, maar dat dit in de warme zomermaanden niet het geval was. Om ook in de zomermaanden geld te verdienen, zocht Opa van Wassenberg zijn toevlucht in deze tijd van het jaar in de handel in en reparatie van auto’s.

In 1950 vestigde Opa van Wassenberg zijn bedrijfje in Baambrugge, waar in de loop der jaren de oliehandel afnam, maar de reparatie van en handel in auto’s toe. Omstreeks 1973 werd Opa van Wassenberg opgevolgd door zijn dochter en schoonzoon Jopie en Bertus. Zij hebben het bedrijf bijna 19 jaar geleid. Gedurende deze jaren verdween de handel in stookolie nagenoeg geheel door de aanleg van het Nederlandse gasnet. Echter door handig in te springen op de sterke toename in het aantal auto’s op de Nederlandse wegen wisten Bertus en Jopie het bedrijf, wat nu uit een volwaardig garagebedrijf, een pompstation en een takel- bergingsbedrijf bestond, goed draaiende te houden en zelfs te laten groeien.

In 1992 is het bedrijf van Bertus en Jopie overgenomen door zoon Han en schoondochter Gerty. Zij staan nu ruim 15 jaar aan het roer en hebben het bedrijf in diverse opzichten sterk gemoderniseerd door onder andere een volledig nieuwe werkplaats neer te zetten. De takel- en bergingswerkzaamheden hebben zij inmiddels afgestoten, waardoor de volledige aandacht nu kan worden gericht op de goed geoutilleerde werkplaats waar wordt gewerkt door een enthousiast team van goed opgeleide monteurs met een zeer hoog en specialistisch kennisniveau.

Sinds 1 januari 2014 is  het bedrijf van Han en Gerty volledig door de 4e generatie (zoon Rogier en schoondochter Tamara)  overgenomen. Rogier heeft een voorliefde voor het volgen van de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van autotechniek en het direct daarop inspelen. Hierdoor zal Garagebedrijf Petrogas in de toekomst zijn status als specialistische werkplaats met hoogwaardige kwaliteit handhaven en zelfs kunnen uitbreiden. De kans is groot dat het bedrijf in de toekomst wordt overgedragen aan de 5e generatie, die op dit moment al vaak in en om de werkplaats te zien is.